14.11.2020

Maja Vujačić, profesorica razredne nastave: Nijesam više samo „obična učiteljica“

Maja Vujačić, profesorica razredne nastave u ,,Drugoj osnovnoj školi" u Budvi, kaže za "Krug mladih" da je iskustvo u radu sa dječakom sa smetnjama u razvoju Nikolom Brajićem uči strpljenju i čini sretnom.

 

„Zbog mog Nikole osjećam se nekako ponosnije. Ponosna, jer sam stekla jedno veliko iskustvo u životu i profesiji. Čini mi se da svijet sada gledam drugačijim očima. Nijesam više samo „obična učiteljica“. Svakodnevno savladavam izazove i zadatke koje ovaj moj učenik stavlja pred mene. Svaki moj i njegov susret je drugačiji. On mene uči strpljenju, tjera moje strahove i predrasude, čini  me boljom osobom i učiteljicom. Svaki dan me njegov osmijeh ispuni ushićenjem.Tada sam svjesna da sam na pravom putu i da ne lutam kroz svoju predivnu profesiju", kaže Vujačić. 

 

 

Tekst je rađen u okviru projekta „Socijalna inkluzija djece i mladih sa smetnjama u razvoju“ uz finansijsku podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore. Sadržaj članka predstavlja isključivu odgovornost autora i ne odražava stavove Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt