04.11.2018

Bojana Gojković: Ovo je medalja svih nas

Njeno ime biće upamćeno u istoriji crnogorskog ženskog boksa, kao prvoj pripadnici ljepšeg pola koja je Crnoj Gori donijela zlato sa Evropskog prvenstva za juniore. Time je dokazala da i male države poput naše mogu imati velike šampione.

 

Pripremila: Nina Radenović

Crnogorska reprezentativka u kategoriji do 50 kilograma osvojila je zlato na Evropskom juniorskom prvenstvu, iako je ispred sebe imala protivnice po godinu i po starije. U velikom finalu je pobijedila Italijanku Elen Luciju Ajari. Iako je mlađa od svih svojih protivnica titulu šampionke Evrope braniće i naredne godine.


„Ovo je medalja svih nas i veliki uspjeh za mene, mog trenera Nikolu Ruzića i bokserski klub "Budva", ističe prvakinja za portal Krug mladih.

 

 

Bojana ne krije zadovoljstvo zbog osvojenog zlata, ali ne propušta priliku da kaže da su joj na putu do uspjeha mnogo pomogli trener, porodica i društvo iz kluba. Boks je počela da trenira slučajno, prije pet godina, kada je na trening otišla sa bratom.

 

„Iako su svi bili začuđeni što sam izabrala da treniram boks, ubrzo su me podržali shvativši da je moja odluka rezultat velike ljubavi prema ovoj borilačkoj vještini“, kaže Bojana


Ona vrlo dobro zna da se do uspjeha ne stiže lako, i da su preduslov za to dobra organizacija, volja i upornost. Kaže da svakodnevno trenira dva puta, prije i poslije škole, te da su brojna odricanja u njenom slučaju krunisana na najljepši mogući način – prvim zlatom na Evropskom prvenstvu.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt