04.06.2020

Promocija treće publikacije "Prevaziđimo različitosti"

U prostorijama NVO „Puževa kućica“, (tržni centar TQ Plaza, I sprat), u subotu 6. juna, sa početkom u 18h, biće održana promocija treće publikacije „Prevaziđimo različitosti" u izdanju NVO „Sedma sila mladih“ i NVO Udruženje roditelja, djece i mladih sa smetnjama u razvoju „Puževa kućica“ Budva.

Publikacija je posvećena svoj djeci i mladima sa smetnjama u razvoju, djeci i mladima sa autizmom i Down sindromom i njihovim roditeljima. Sadrži edukativne tekstove na temu inkluzije djece i mladih sa smetnjama u razvoju, istraživanja o autizmu i Down sindromu, životne priče roditelja djece sa smetnjama, kao i razgovore sa predstavnicima ustanova koje se bave ovom ciljnom grupom. Publikacijom je obuhvaćena i retrospektiva događaja koji su obilježili rad Udruženja u proteklom perodu.

 

Na promociji će govoriti Nataša Anastasov izvršna direktorica udruženja „Pužva kućica“ i Zorica Radenović urednica publikacije i predsjednica NVO „Sedma sila mladih“. Učesnici promocije biće i roditelji djece i mladih sa smetnjama u razvoju i članovi Udruženja, koji će govoriti o značaju socijalne inkluzije djece i mladih sa smetnjama u razvoju i ulozi roditelja u tom procesu.

 

Treća publikacija „Prevaziđimo različitosti“ rađena je u okviru projekta „Socijalna inkluzija djece i mladih sa smetnjama u razvoju“ koji sprovodi NVO Udruženje roditelja djece i mladih sa smetnjama u razvoju „Puževa kućica“ Budva u saradnji sa NVO „Sedma sila mladih“ uz finansijsku podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore. Sadržaj publikacije predstavlja isključivu odgovornost autora i ne odražava stav donatora.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt