28.03.2022

Predstava "Baletska carolija" izvedena u Budvi

U hotelu Splendid u Budvi, juče je  održana baletska predstava "Baletska čarolija" u organizaciji baletske škole „Royal ballet of Montenegro“.

 

Predstava "Baletska čarolija" rađena je u okviru projekta „Baletski dan Budve“ uz finansijsku podršku Opštine Budva. 
Baletski edukator i kooreograf predstave Aleksandra Kostić istakla je da je cilj ovog projekta afirmacija baleta i baletske umjetnosti u Budvi i razvijanje svijesti kod djece i mladih o značaju baletske umjetnosti, kao i njihov pravilan psiho-fizički razvoj. Ona je naglasila da je predstava pripremana predhodnih pet mjeseci na časovima baleta u okviru baletske škole kojom rukvodi.


"Bilo je zadovoljstvo raditi sa djecom i mladima na razvijanju svijesti o značaju baletske umjetnosti i razvijanju njihovih sposobnosti za baletsku umjetnost. Predstava je pripremana sa puno ljubavi i žara, pa je tako i izvedena pred brojnom publikom", kazala je Kostićeva.  


"Pored Opštine Budva kojoj dugujemo zahvalnost zbog podrške projektu "Baletski dan Budve",  zahvaljujemo se i hotelu Splendid u čijem prostoru se baletske predstave tradicionalno održavaju,  kao i RTV Budva koja ovakve događaje uvijek medijski isprati", kazala je Aleksandra Kostić.


Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt