06.06.2018

Volonteri i umjetnici iz Crne Gore učesnici Eko kolonije u Bosni i Hercegovini

Već osmu godinu zaredom održava se Eko-kolonija koju organizuje NVO EKO-ZH, Udruga za zastitu prirode i kulturno-povijesnog nasljeđa Zapadne Hercegovine. Ove godine po prvi put kao partnerska organizacija kroz RYCO projekat (Regional youth cooperation organization) pridružili su se eko koloniji volonteri i umjetnici iz Crne Gore, pod vođstvom NVO "Naša akcija" iz Kotora.

 

Predhodne kolonije praćene su izložbama i katalozima, što govori o uspješnoj saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti Sarajevo, ALU Banja Luka, Univerzitetom Dzemal Bijedić, ALU Osijek, FLU Beograd i ALU široki Brijeg.

 

 

Ovogodišnja likovna kolonija uključuje mlade iz više zemalja. Programom je predviđeno kampovanje na Blidinju, u mjestu Risovac, od 3 - 10. juna 2018. Svaki učesnik je dužan da naslika dvije slike na temu Blidinjski krajolici. U program su uključena predavanja iz oblasti likovne umjetnosti, istorije umjetnosti, psihologije, i zaštite životne sredine.

 

 

Eko-kolonija je međunarodnog karaktera i promoviše umjetnost, zastitu životne sredine i nasleđa, kao i multietnicku saradnju mladih. Projekat traje šest mjeseci a predvidjene su aktivnosti i izlozbe i u Crnoj Gori.

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt