14.10.2018

Počela radionica "Filmsko i dramsko pismo“ u Budvi

Prikazivanjem inserta iz kultne jugoslovenske TV serije za djecu "Priče iz Nepričave", kojim  je upriličen omaž nedavno preminuloj glumici Mileni Dravić, a koja je u ovoj seriji igrala glavnu ulogu, danas je otpočela druga po redu radionica "Filmsko i dramsko pismo“, koju organizuju Cadmus Cineplex i Radio televizija Budva.

Radionica je namijenjena polaznicima uzrasta od deset do petnaest godina, koji žele da na kreativan i praktičan način zavire u svijet pisanja za pozorište, film i srodne medije, a vodi je mladi dramaturg iz Budve Miloš Boreta.

 

On je kazao za Krug mladih da je srećan što su djeca pokazala veliko interesovanje za teme kojima se bave, uz nesumnjivu kreativnost. Boreta je objasnio da radionice sadrže video projekcije i vježbanja uz kratak teorijski uvod“, kao i to da su se na predhodnim radionicama bavili vježbom „Biografija lika“.

 

„Čini mi se da je svima najzanimljiviji bio zadatak analize karaktera iz serije kratkometražnih crtanih filmova ,,Popaj“, iako su se veoma uspješno oprobali i kao autori originalnih likova“, kazao je Boreta.

 

Kao i do sada, susreti će biti realizovani u bioskopskoj Sali 4, svake nedjelje u 17 sati. Radionice su besplatne.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt