23.03.2018

Petar Raičević - Slikanje na ljudskoj koži

Zanimanje za umjetnost Petar Raičević je pokazao vrlo rano. Sa pet godina naslikao je vuka i obojio ga u šest različitih boja. Tada se prvi put osjetio kao umjetnik. Nakon što se oprobao u različitim slikarskim tehnikama, zavolio je face i body art. Voli muziku i ples. Volonter je NVO "Naša akcija". 

 

Uređuje: Zorica Radenović

Pripremila: Jasmina Bigović

Od onih je koji lako ne odustaju. Svjestan je da ljudi i sredina u kojoj živi nemaju dovoljno razumijevanja za njegovu umjetnost. Ipak, to ga ne obeshrabruje da nastavi da se bavi onim što voli i u čemu uživa.

 

Ovaj perspektivni mladić smatra da se umjetnik može izboriti sa predrasudama koje mu nameće društvo. Nakon srednje škole planira da upiše grafički dizajn ili arhitekturu u Beogradu.  

 

 

Pored slikarstva voli muziku i ples. Smatra da muzika pozitivno utiče na svijest i duhovno zdravlje, te da u njoj mnogi pronalaze bijeg od problema. Član je KIC POP HOR-a, u čijem sastavu nastupa i njeguje svoj talenat za muziku. Bavi se i plesom.

 

 

Volonter je NVO “Nasa akcija”. Zajedno sa mladim aktivistima nastoji da bude koristan za društvo i zajednicu. Raduju ga volontirske akcije, druženje i prijateljstva sa ljudima sličnim sebi. Vjeruje da još uvijek postoje mlade osobe kojima novac nije motiv da budu korisni.  

 

 

 

 

 

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt