30.10.2018

Milica Vulanović: Vjerujem u svoje snove, oni znaju svoj put!

Milica Vulanović je učenica devetog razreda Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi. Gitaru svira u klasi profesorke Ivane Cikić. Članica je orkestra kojim upravlja profesorica Katarina Popović. Ova nadarena djevojčica za naš portal govori o svojim željama, uspjesima, ljubavi prema muzici i slikanju.

 

Pripremila: Ksenija Franeta 

GITARA

 

Počela sam da sviram u drugom razredu osnovne škole, ali se ljubav prema gitari rodila kada sam imala samo pet godina. Imala sam plastičnu gitaru i voljela da sviram. Kada je trebalo da upišem muzičku školu nijesam se dvoumila. Godinama sam usavršavala sviranje i to dokazivala brojnim nastupima. U sedmom razredu pozvana sam da sviram u orkestru kojim upravlja profestorica Katarina Popović i taj poziv sam vrlo rado prihvatila. Bilo je to za mene potpuno novo iskustvo, ali sam se vrlo brzo uklopila. Nakon dvije godine mogu reći da podjednako volim i solo i grupno sviranje.

 

Kada smo počeli pripreme za takmičenje u Negotinu, svi smo bili puni samopouzdanja. Znali smo da ćemo biti među najmlađima, i nijesmo očekivali specijalnu nagradu. Osjećaj kada smo čuli ime naše grupe bio je neopisiv. To iskusvo ćemo dugo pamtiti i uvijek ga se rado sjećati.

 

 

SLIKANJE

 

Uglavnom se svi opredijele za jednu umjetnost, dok ja u slobodno vrijeme volim i da slikam. Prije godinu dana odlučila sam da se isprobam slikajući na platnu. Najviše volim da slikam slike sa porukama koje su mi motiv za dalji rad. Dok slikam slušam muziku, najčešće klasičnu jer me opušta i inspiriše.

 

 

MOJI SNOVI 

 

Svi imamo svoje snove o budućnosti. Ali do njihovog ostvarenja, biće još dosta uspona i padova. Moj san je da postanem uspješna gitaristkinja. Znam da je za ostvarenje tog sna potreban veliki rad. Ipak, vjerujem u svoje snove, jer oni znaju svoj put.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt