26.11.2019

Budva još jednom bila domaćin međunarodnog takmičenja u debati

Proteklog vikenda u Budvi održano je međunarodno takmičenje u debati i besjedništvu pod nazivom "Budva Open 2019", u organizaciji  centra "Logos", a uz podršku opštine Budva i Matice crnogorske.

Teme ovogodišnjeg takmičenja bile su: "Kapitalizam nije u skladu sa pravednim društvom" ; "Čovjekov odnos prema životinjama je iskaz licemerja"; "Marketing se temelji na prevari" i "Vannastavnim aktivnostima se može lako suzbiti nasilje u školama".

 

Na takmičenju je prisustvovalo oko 100 učesnika - od toga 51 debater i 22 besjednika, uz pomoć profesora i tehničkih realizatora.

 

Gimnazija "Petar I Petrović Njegoš" iz Danilovgrada, sa predstavnicima Ljubicom Popović, Bojanom Rajković i Jovanom Popović, u mentorstvu Svetlane Leković osvojila je prvo mjesto u debati.

 

Drugo mjesto pripalo je SMŠ "Danilo Kiš" iz Budve, sa predstavnicima Mirjanom Kasalica, Damjanom Damjanović i Bojanom Cičić u mentorstvu Krsta Vukovića, dok je treće mjesto pripalo kotorskoj gimnaziji sa predstavnicima Katjom Radovanović, Dijanom Dobriša, Kristinom Kamenarović, u mentorstvu Paule Petričević.

 

 

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto je pripalo Ljubici Popović iz Danilovgrada, drugo mjesto Jovani Minić iz Podgorice, predstavnici gimnazije "Slobodan Škerović", dok je treće mjesto pripalo Vladanu Vukiću iz Bijelog Polja, predstavniku gimnazije "Miloje Dobrasinović".

 

U besjedništvu je prvo mjesto pripalo Viktoriji Samardžić, predstavnici SMŠ "Mladost" iz Tivta, drugo mjesto je pripalo Tatjani Taran iz Budve, dok su treće mjesto dijelile Marija Vlaović, predstavnica SMŠ " Danilo Kiš " iz Budve i Nikoline Rajković, predstavnice PSŠ iz Niksića u mentorstvu Gordane Danilović, Krsta Vukovića, i Stanka Marojevića.


Pobjedničke besjede su: Ti si djevojčica; Revolucija jede svoju djecu; Ljubav je staklo i Raspust.

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt