15.05.2019

Akcioni dan, projekat Unije srednjoškolaca Crne Gore, uspješno realizovan u Budvi!

Akcioni dan, tokom kojeg je 145 učenika SMŠ "Danilo Kiš" radilo kod 25 izabrana poslodavca za dnevnicu od 10 eura, prvi put je uspješno realizovan u Budvi. Srednjoškolci su imali priliku da se bolje upoznaju sa načinom rada i funkcionisanja brojnih preduzeća, ustanova i institucija.

 

Pored Budve, Akcioni dan je organizovan i u Podgorici, Bijelom Polju, Herceg Novom, Tivtu, Baru, Mojkovcu, Rožajama, Plužinama i Beranama. Ukupno 640 srednjoškolaca volontiralo je kod 138 poslodavaca i zaradili dnevnicu od 10€. Sav novac od Akcionog dana će ići u poseban fond Unije srednjoškolaca iz kojeg će se kasnije finansirati projekti Djačkih parlamenata srednjih škola iz cijele Crne Gore.  

 

 

Poslodavci za budvanske srednjoškolce bili su: Hotel Budva, JU Muzeji i Galerije Budve, Hotel Fineso i kineski restoran “Hong Kong”, Fakultet za biznis i turizam Budva, Mediteranski sportski centar, Restoran Jadran kod Krsta, Komunalno Budva, HG “Budvanska rivijera”, Akademija znanja, Turistička organizacija Opštine Budva, Radio televizija Budva, Restoran “Mozart”, Hotel “Astoria” Budva, Zoki Mobile, JU “Grad teatar”, CMM Investment Budva, Cadmus Cineplex, Restoran “Riva”, Restoran “Babaluu”, Parking servis Budva, Opština Budva, Vodovod Budva, Bencom i Mediteran reklame.


"Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u projektu i njegovoj uspješnoj realizaciji po prvi put organizovanom u Budvi. Upravni odbor Parlamenta posebnu zahvalnost duguje profesorici koordinatorki Parlamenta Milici Đukić, upravi škole, ali i opštinskom koordinatoru projekta i našem predsjedniku Parlamenta Vladimiru Peraziću. Posebnu zahvalnost dugujemo Eco taxi-ju koji se potrudio da naš organizacioni što brže i efikasnije odradi svoj posao", sopštili su iz Đačkog parlamenta SMŠ "Danilo Kiš". 
 

 

 

 

 

 

 

Ako želiš da naučiš više o novinarstvu

Prijavi se za učešće u radionici

Kontakt